10 tips för mer energi och bättre humör

E&H

 1. Lunchpromenader

  Ett av de enklaste tipsen på den här listan är att ta vara på lunchtiden. Oavsett om du pluggar, jobbar eller vad du än gör finns det oftast en lunchpaus. När jag jobbar har jag för det mesta 45min lunch och utnyttjar knappt halva tiden till att faktiskt äta lunch. Resterande tid lägger jag nu mer på att ta en promenad. Att få kroppen i rörelse samt fånga lite solljus och frisk luft gör mer än man tror!

 2. Se över vitaminerna

  När energin går ner är det lätt att ta till snabbmat och färdiglagat. Problemet är att det blir en ond cirkel av det. Mer snabbmat och färdiglagat = färre vitaminer. Ett tips är att skära upp och frysa ner färsk frukt eller färska grönsaker. Då är det enklare att ta fram, tina och äta!

 3. Vatten

  Det ända hälsoknepet som aldrig går ut tiden. Trötthet är ett symptom på uttorkning. Drick ett extra glas vatten eller varför inte lägga in en påminnelse i mobilen?

 4. Hitta din egen form av motion

  Det här med träning är något många känner blir ett ”måste”. Avskyr du att gå till gymmet så sluta! Hitta det du tycker är roligt att göra. Dansa, gör yoga eller hitta någon kurs i kampsport som verkar intressant!

 5. Ha något att se fram emot

  Att ha något att längta till är bevisat ger mer energi och ger mer mening i livet. Planera in en fika med en kompis eller varför inte en semester? Även mindre saker som en myskväll hemma där du skämmer bort dig själv lite extra är bra!

 6. Se över dina relationer

  Det är lätt att umgås med samma personer ”bara för att” men har du någon gång stannat upp och tänkt på vilken typ av personer du har omkring dig? En riktig vän är ingen som suger åt sig din energi utan att se till att ge tillbaka! Frågan är inte varför någon gör dig orkeslös och/eller ledsen gång på gång. Frågan är varför du fortsätter låta dem göra det…

 7. Ändra dina rutiner

  Rutiner kan vara helt underbara och ger en trygghet. Något att tänka är att rutiner lätt kan leda till att du blir uttråkad av att bara följa samma gamla mönster. Ändra någonting, byt ordning på sakerna du gör på morgonen eller gör den sega tisdagen till en dag med favoritmat och godis!

 8. Le mer!

  Även ett tvingat leende gör dig gott. När vi ler utlöser vi må-bra ämnen i kroppen. Till och med ett så framtvingat leende som det som automatiskt blir av att hålla en penna vågrätt mellan tänderna. Let the world enjoy those teets of yours!

  sketches-14.png

 9. Utmana dig själv

  Känner du också att självförtroendet sviktar? Se då till komma ur din trygga bubbla lite oftare. Om det så är att åka en full buss i rusningstrafik eller att ta upp det där jobbiga med din chef som du dragit ut på så länge. När du väl gjort det – heeeej egoboost!

 10. Egentid

  Ta hand om dig själv! Boka in en tid med dig själv, för dig själv. Tappa upp ett härligt skumbad, ät något gott och varför inte njuta av din favoritserie och lite doftljus när du ändå är igång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s