Framtiden – att hitta balans

Har ni någon gång känt att ni borde följa ett visst schema i livet? Med det tänker jag på allt man ”ska” hinna med… Saker som universitetet, skaffa en partner, göra karriär, träna, äta bra, skaffa barn, gifta sig, köpa hus och alla andra sånna saker man lätt ser som måsten. Helst ska man väl också lyckas hinna med allt det innan 30?

Jag följer en tjej på instagram som verkar lyckas med precis allt jag skrev ovan. Good for her – om det är det hon vill. Det är just det jag vill lyfta i det här inlägget. Vissa människor vill satsa fullt på att göra karriär och klättra uppåt, vissa vill ha ett jobb i kassan på ICA och gå all in på att starta en familj. När de gjort just det de vill känner de ofta att de ändå inte gjort tillräckligt. I dagens samhälle, med alla ”perfekta liv” på Instagram och andra sociala medier, sätter vi en enorm press på oss själva. Det räcker inte längre med att göra vad vi känner är vad vi själva vill, vi måste göra allt… Eller?

Se på det såhär:

Untitled.jpg

Hur i hela världen ska du kunna vara 100% överallt? Det är inte möjligt! Vi behöver inse att vi alla kommer att ha våra egna prioriteringar och att de är olika. Inte nog med att de är olika; de kommer dessutom att förändras under livets gång. Det viktiga är att faktiskt acceptera att vi alla har våra egna prioriteringar och att vi dessutom kommer att slås av motgångar som tar över då och då.

Den där tjejen på Instagram jag skrev om; hon kämpar med sitt. Varje dag kämpar hon med att få ihop och balansera alla delar men det är lätt att missa det när man kollar på hennes fantastiska flöde på Instagram. Se över dina prioriteringar i livet och lista upp dem. När du har en sån lista framför dig är det mycket lättare att känna att man gör nog. Du kan inte vara 100% på alla delar i modellen ovan – det skulle vara 700%! Se över hur just du vill ha ditt liv och strunta i alla andra. De har andra prioriteringar och satsar på annat. Du är du, inte dem!

4 reaktioner på ”Framtiden – att hitta balans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s